Húsvét előtt: hogyan varázsolj barátságos kávézót a konyhádból olcsón?

Húsvét közeledtével  jó összeülni a barátaiddal, meginni egy kávét és enni egy-két finom sütit, miközben kiöntitek a szíveteket egymásnak. Kávézók helyett miért ne teremthetnénk ugyanilyen kellemes hangulatot a saját konyhánkban? Ezzel jó hangulatban tudjuk eltölteni a húsvét hétvégéjét.

Olvasd át a lenti tanácsokat, melyekkel kellemes érzéseket kelthetsz vendégeidben, akik ezentúl nem kávézóba akarnak majd menni, ha baráti beszélgetésekről van szó húsvét tájékán. Ha jobban érdekel húsvét alkalmából a virágcsokor készítés, olvasd el cikkünket.

Tanácsok húsvét környékén otthoni kávézó kialakításához

1. Válaszd ki a megfelelő színeket.

A kávézók általában kellemes, meghitt helyek, sötétebb árnyalatokkal, meleg világítással. A gesztenyebarna, a csokoládébarna és a mélykék színek kitűnő kávéházi hangulatot teremtenek. Készíthetsz antikolt falat vagy díszítheted téglával a felületeket. Ha időbeosztásod megengedi húsvét környékén, esetleg kialakíthatsz egy-egy új falrészt.

Húsvét
Egy szép megoldás húsvét alkalmából

2. Cseréld le a konyhai fémárut.

Szabadulj meg a csillogó fogantyúktól és cseréld le őket kovácsolt vasra vagy rusztikus fára. Ezek nem annyira divatosak, ám a húsvét inkább otthonos, barátságos hangulatról, mint a legújabb lakberendezési stílusról szól.  Ha merész vagy, a rozsdamentes csaptelepet sötét rézzel is helyettesítheted.

 

3. Dekorálj stílusosan.

Mindenki maga dönti el, hogy neki milyen tárgyak tetszenek, de általában meleg kiegészítőkben kell gondolkozni.
Szinte kötelező beszerezni egy teljes kávéskészletet, kanalakkal együtt. Ha szeretitek a tejeskávét, üvegpoharakat is vásárolhatsz, mielőtt húsvét környékén bezárnának a boltok.

A helyiség dekorálásához lefotózhatsz egy csésze gőzölgő kávét, amit ha előhívatsz és bekeretezel, a helyiség egyik legfeltűnőbb díszévé válhat, mikor húsvét hétvégéjén vagy hétfőjén megérkeznek vendégeid. Jó téma még a kávéfőző vagy a kávészemek. Ne eredeti színeiben, hanem fekete-fehérben vagy a helyiséghez illő árnyalatban hívasd elő a fotókat. Íme, néhány szép fotó, ha nincs lehetőséged a fényképezésre:

4. Szerezz be kávéházi bútorokat.

A legtöbb kávézóban kávéasztalok és székek jelentik a bútorzatot. Van, hogy a szék nem az asztalhoz illik, de ettől csak még hangulatosabb lesz a helyiség. Előfordul, hogy kanapékat is elhelyeznek, de ha neked nincs elég helyed a konyhában, ettől nyugodtan eltekinthetsz. A bútorokat mindenképp úgy rendezd el, hogy egy jó kis beszélgető sarok alakuljon ki.

5. Megfelelő kiegészítőket válassz.

Ha igazi kávéházat akarsz az otthonodban, akkor legyen egy jó kávéőrlőd és egy kávéfőződ. Készítsd ki a pultra a kávésbögréket, az édességeket pedig üveg tortatartóban kínáld. Ha szereted a humoros dolgokat, a csészékre készíthetsz feliratot a saját kávézód névjegyeként, például: „Éva/Viki/Peti kávézója – speciális italok húsvét alkalmára”.

Te hogyan tennéd különlegessé az otthonodban kialakított kávézót?

"Irtózni a huzattól - gondolta a kis herceg - elég kockázatos kilátás egy növénynek."