Húsvét alkalmából: milyen virágokból készítsünk csokrot?

Ahogy közeleg húsvét, egyre többször merül fel bennünk, hogy, milyen virágokból illik összeállítani az ünnepi csokrot.

Amellett, hogy a sárga és a fehér a két leggyakoribb szín húsvét alkalmából, egyes virágoknak vallási, történelmi jelentőségük is van. Bizonyos fajok ezért, mások puszta szépségük miatt lettek oly népszerűek az idők során. Amennyiben jobban érdekel egy beszélgetés, kávézás a barátokkal húsvétkor, itt adunk tippeket.

Tanácsok csokor válogatáshoz húsvét idején

1. Ha nem akarsz te magad bajlódni a csokor összeállításával, akkor menj el a legközelebbi virágárushoz és kérdezd meg, melyek a legnépszerűbb húsvéti csokrok. Olyat is választhatsz, ami bár nem elterjedt, mégis jól mutatna az ünnepi asztalon, illene a textíliákhoz, porcelánokhoz.

2. Nézd meg a virágüzlet liliomkínálatát. A fehér liliom az egyik legtradicionálisabb virág húsvétkor. A fehér szín az ártatlanságot, tisztaságot szimbolizálja, míg a virág Jézus feltámadásának jelképe. Sok templomban ezért dekorálnak fehér liliommal húsvét idején.

3. Ha cserepes növényben gondolkozol, kérdezd meg, hogy van-e a boltban azélea. A rózsaszín azélea a kínai hagyomány szerint a nőiesség szimbóluma. Az idők során ez a virág is jelképe lett Jézus feltámadásának, s az azt követő megfiatalodásnak.

4. A klasszikusokról se feledkezz meg, a nárcisszal soha nem foghatsz mellé. Mivel húsvét idején virágzik, nem kérdés, hogy miért lett olyan népszerű. Virágzása Jézus feltámadásának a jelképe.

5. Ugyanilyen népszerű a tulipán. Mivel áprilisban virágzik és rengeteg színben kapható, akár egyszerű tulipáncsokrot is köthetünk húsvét alkalmából. Épp egyszerűségük miatt szerethetők annyira. Természetesen egy sárga-fehér csokor kiegészítőjeként is megállják a helyüket.

6. Ha nem akarsz a hagyományos színeknél megmaradni, válassz lila íriszt a csokorba. A lila árnyalat egyébként is népszerű húsvét idején, hiszen a tavaszi hónapok szimbóluma.

7. Ha szereted a hagyományokat, válassz százszorszépet. A fehér szirmú százszorszép sárga közepével nem csak a húsvétot, de a tavaszt is jelképezi.

8. Tehetsz egy kis rózsát is a csokorba. Választhatsz fehéret, sárgát, rózsaszínt, hogy színesebb legyen a húsvét, és ha ügyesen válogatod össze a virágokat, még vörös rózsát is csempészhetsz az összeállításba. Eleganciájával és merészségével nem fog csalódást okozni.

húsvét
Egy szép csokor húsvét idejére

Nos, tudod már, hogy milyen virágból fogsz húsvét hétvégéjére csokrot kötni?

ABK

 

"Irtózni a huzattól - gondolta a kis herceg - elég kockázatos kilátás egy növénynek."