Hogyan találj jó munkát recesszió idején?

A gazdaság jelen állapotában elég nehéz jó munkához – vagy egyáltalán munkához – jutni.

A munkanélküliek számára a válság maga a katasztrófa. Íme, néhány módszer, melyekkel megnövelheted esélyeid és jó állást találhatsz, még most, a válság idején is.

1. Képezd magad! Lehet ,hogy egy egyszerű OKJ-s tanfolyam is megteszi, az is lehet, hogy érdemes nagyobb fába vágni a fejszédet és jelentkezni egy egyetemre, főiskolára.
Ha képzettebb vagy munkanélküli társaidnál, biztos, hogy hamarabb fogsz munkát találni, hiszen jelentkezhetsz olyan pozíciókra is, melyekre új képzettséged nélkül esélyed sem lenne. Ha már tervben volt a tanulás, akkor ne habozz, ez a holtidő a legjobb alkalom a továbbképzésekre.

2. Kapcsolatok. Az életben nagyon fontosak a kapcsolatok, így van ez a munka világában is. Először is érdemes szólni az ismerősöknek, például egy körlevélben, hogy elveszítetted a munkádat, tehát, ha tud valaki megpályázható állásról, akkor szóljon neked. Ki tudja, lehet, hogy szerencséd lesz.
Ha egy már meghirdetett állásajánlatokról van szó, akkor is érdemes utánajárni, nincs-e kapcsolatod (neked vagy ismerőseidnek) a cégnél, hátha tudnak segíteni. Általánosan kijelenthető, hogy nem szabad válogatni a munkák között. Lehet, hogy alacsonyabb pozícióban kell kezdened, mint ahonnan elbocsátottak, de nem baj, fogadd el az állást és küzd fel magad a ranglétrán.

3. Internet. Ha nem találsz olyan munkát, ami kielégítené a pénzügyi igényeidet, akkor figyelmedet ideje a világháló felé fordítani. Rengeteg pénzszerzési módszer van manapság, gondoljunk csak az internetes reklámokra. Ha vállalkozásba kezdenél, akkor jó ötlet lehet egy-két havi bérleti díj helyett webshopot csináltatni, így rengeteg pénzt spórolhatsz, ami egy kezdő vállalkozás esetében elengedhetetlen.

eHow

"Irtózni a huzattól - gondolta a kis herceg - elég kockázatos kilátás egy növénynek."