Hogyan találd meg álmaid munkáját?

Platónnak, az ókori görög filozófusnak volt egy elmélete a lelki társakról. Hitte, hogy az emberek négy karral, négy lábbal és két arccal születnek. Zeusz, a görögök főistene ezt potenciális veszélynek tartotta, így mindenkit félbevágott. Azóta az emberek próbálják megtalálni elveszett másik felüket a nagyvilágban.

Manapság azt tartjuk lelki társunknak, akinek hasonló karaktere és ízlése van, valamint tökéletesen kiegészít minket. Na és mi a helyzet álmaink munkájával? Ugyanígy körül tudjuk írni azt is?
Íme néhány eszköz, mely segítségünkre lehet életre szóló karrierünk felkutatásában.

1.Találjunk olyan szakmát/munkát magunknak, amit élvezünk, még a legnehezebb időkben is!

Mindannyian tudjuk, hogy nem minden napunk fenékig tejfel. Például egy tűzoltó tisztában van vele, hogy tűzben izzó, füsttel teli házakba kell bejutnia, hogy életeket mentsen, mégis megteszi. Tisztában van a munkájával járó veszéllyel, mégis elmegy dolgozni és ott 110 százalékos teljesítményt nyújt. Ugyanezt kell tenned neked is.

2. Számoljunk a váratlan helyzetekkel!

Gondoltál már arra, hogy olyan munkát végezz, amire egyébként alkalmatlan vagy? Ha például jelenleg egy áruházban dolgozol eladóként vagy pénztárosként, gondoltál-e valaha is arra, hogy orvos vagy nővér legyél? Töprengtél-e valaha is azon, hogy miért nem azt a munkát végzed, amit valóban szeretnél?

Először persze ijesztő lehet a gondolat, hiszen lehet, hogy el kell kezdened egy új szakmát tanulni, ami rengeteg pénzbe, erőfeszítésbe és időbe kerül, na de nem megéri?

3. Végezz átfogó kutatást!

Miután kigondoltad, hogy mivel szeretnél foglalkozni, pontosan határozd meg, hogy miket kell teljesítened célod elérése érdekében. Vissza kell menned tanulni? A tanulás milyen hosszú ideig tarthat? Ismersz-e valakit ebből a szakmából, aki tanácsokkal láthat el és támogathat?

Itt az ideje, hogy elkezd az álmaidat valósággá alakítani.

Persze tudnod kell azt is, hogy ha nővér akarsz lenni, azt a szakmát nem egy év alatt fogod kitanulni. Nézd reálisan a ráfordítandó időt, ám légy optimista, hiszen ez a befektetett energia fog elvezetni téged álmaid munkájához, mely sokkal nagyobb elégedettséggel nyújthat jelenlegi munkádnál.

 

4. Nézz más lehetőségek után jelenlegi munkáltatódnál!

Ha szereted azt a munkahelyet, ahol most dolgozol, akkor nézz utána, nincs-e valami számodra sokkal megfelelőbb munkakör a mostaninál. Légy következetes és nézz körül a vállalat faliújságán vagy honlapján. Nyugodtan tudasd a többiekkel, hogy hajlandó lennél több felelősséget is vállalni, hogy elérd céljaidat a cégen belül. Ha a pozíció, amit szeretnél megszerezni, több tapasztalatot vagy tudást igényel, ugorj vissza a 3. tippre és nézz utána, hogy milyen konkrét lépéseket kell tenned céljaid eléréséhez.

Sok ember az egész életét azzal tölti, hogy megtalálja a hozzá leginkább passzoló munkakört, ám néhányan így is sikertelenek. Ahhoz, hogy megtaláld, mivel szeretnél foglalkozni, légy nyitott, kitartó és ambiciózus. Talán a másik feled már tudja is, mi kell ahhoz, hogy egész légy.

Forrás: www.dumblittleman.com

"Irtózni a huzattól - gondolta a kis herceg - elég kockázatos kilátás egy növénynek."