Az ajándék fontos része lehet egy-egy ünnepnek, ezért ne tudjuk le annyival, hogy bedobjuk egy dísztasakba, amire aztán írunk egy nevet. Próbáljunk meg idén karácsonykor kreatívak lenni és már azelőtt mosolyt csalni szeretteink arcára, hogy megtudnák, mit rejt a csomagolás.

Tanácsok:

1. Használjunk apró dekorációs tárgyakat! Babaajándékok esetében például a masnival együtt köthetünk a dobozra egy cumit vagy egy bébikanalat villával. Felnőttek esetében fülbevalót, nyakkendőcsipeszt vagy apró kiegészítőket (gyöngyök, figurák) használjuk, amiket nagyobb papír-írószer boltokban szerezhetünk be. Karácsonykor díszíthetjük a dobozokat fenyőággal, tobozzal, karácsonyfadíszekkel.

2.Használjunk dobozokat a csomagoláshoz! Ekkor egyrészt megvédjük az ajándékot a sérülésektől, másrészt az alakjából nem fog rájönni senki, hogy mit kapott. Az sem elhanyagolható, hogy egy kocka- vagy hasábalakot sokkal könnyebb becsomagolni és díszíteni, mint egy bonyolult formájú tárgyat.

3. Használjunk egyedi csomagolóanyagokat! Nem muszáj mindig boltban vásárolható csomagolópapírt használni. Helyettesíthetjük egyszerű barna csomagolópapírral, újságpapírral vagy nyomtassuk rá egy lapra személyes fotónkat.

4. Csomagoljunk együtt a gyerekekkel! Nem csak kapni, adni is nagyon szeretnek a kicsik. Nem is találhatnánk náluk alkalmasabb, kreatívabb embereket, akik segíteni tudnak a csomagolásban. Elő a ragasztóval, gyöngyökkel, szalagokkal és lássunk közösen munkának! Hihetetlenül büszkék lesznek, ha olyan ajándékot látnak viszont más kezében, amit ők csomagoltak be.

5. Pénz-csomagolás. Tizenéves kortól egyre többször ajándékozunk csemetéinknek, közeli hozzátartozóinknak pénzt. Ha veszünk valami apróságot (egy könyv, zokni, sál, sapka…), akkor miután becsomagoltuk, a szalag alá köthetünk egy pénzzel teli borítékot is, biztosan jobban fognak örülni az ajándéknak…

6. Csomagoljuk össze az ajándékokat! Miután kész vagyunk egy-egy doboz díszítésével, kössük őket össze egy vastag szalaggal. Egy-egy személy ajándékait így csoportosíthatjuk a legegyszerűbben.