Hangulatos, ám olcsó karácsonyi dekorációk

Még mielőtt a nagyáruházak késztermékekkel árasztották volna el az embereket, karácsony idején mindenki kiment a kertbe és körülnézett, hátha talál valamit, amivel feldíszíthetné a házat vagy csak az ünnepi asztalt. A karácsonyfákat, koszorúkat, füzéreket és fagyöngyöket is a helyi erdőkből, kertekből szerezték be.

A karácsonyi szünetben te is szabadjára engedheted fantáziádat, s anélkül, hogy ezreket költenél, nagyszerű dekorációkat alkothatsz bogyókból, tobozokból és más természetes anyagokból. Néhány ötlet az induláshoz:

1. Tobozmánia

– Halmozzunk nagyméretű tobozokat egy tálba, így hordozható, elegáns dekorációt készítve.
– Fektessünk az étkezőasztalra egy élénkpiros vagy zöld futót és helyezzünk el rajta különböző méretű tobozokat és gyertyákat.
– Hajtogassunk háromszöget a szalvétákból, helyezzünk egyet minden tányér közepére, majd tegyünk egy tobozt a szalvétákra.
– Tegyünk egy hosszúkás gyertyát egy kisebb müzlis tálkába, majd rakjuk körbe tobozokkal, így a gyertya garantáltan nem fog eldőlni.
– Lefújhatjuk a tobozokat arany vagy ezüstszínű spray-vel, de kisebb tobozokból készíthetünk füzért is.

2. A meghitt világításért…

– Tegyünk átlátszó üveg búrába egy nagyobb gyertyát, ami lehetőleg karácsonyi aromában illatozzék. – A különböző méretű, vastagságú gyertyák gyönyörű látványt nyújtanak az ünnepi asztalnál.
– Az üvegvázát megtölthetjük vízzel és tehetünk bele lebegő gyertyákat is.


– A koszorúkról sem szabad megfeledkeznünk, ezt is érdemes saját kezűleg elkészíteni.
– Ha szeretjük a különlegességeket, nem fontos koszorú alakba rendezni a fenyő zöldet, kitalálhatunk más formákat is.

3. Bogyók, rönkök…

– Készítsünk hosszantartó díszt fenyőágakból és csipkebogyóból, lilabogyóból, hóbogyóból vagy magyalból.


– Kisebb farönkökből készíthetünk ültető kártyatartót, méghozzá úgy, hogy egy pár centiméteres, egyenes rönköt bevágunk 0,5 cm mélyen, ami aztán megtartja a kártyát.

4. Gyertyasor

– Egy fa dobozkában, hosszúkás ládikában is elhelyezhetünk pár gyertyát, egyszerre meggyújtva egészen gyönyörű látványt biztosítanak. A gyertyák közé tehetünk tobozokat, csipkebogyót, makkokat.

5. Ajándék csomagolás

– Csomagoláskor nem kell mindig a díszes, csillogó és méregdrága papírok, masnik mellett döntenünk. Idén csomagoljuk szolid krepp papírba az ajándékot, amit egy pár szál raffiával pont elég, ha átkötözünk.

www.ehow.com

"Irtózni a huzattól - gondolta a kis herceg - elég kockázatos kilátás egy növénynek."