Még mielőtt a nagyáruházak késztermékekkel árasztották volna el az embereket, karácsony idején mindenki kiment a kertbe és körülnézett, hátha talál valamit, amivel feldíszíthetné a házat vagy csak az ünnepi asztalt. A karácsonyfákat, koszorúkat, füzéreket és fagyöngyöket is a helyi erdőkből, kertekből szerezték be.

A karácsonyi szünetben te is szabadjára engedheted fantáziádat, s anélkül, hogy ezreket költenél, nagyszerű dekorációkat alkothatsz bogyókból, tobozokból és más természetes anyagokból. Néhány ötlet az induláshoz:

1. Tobozmánia

– Halmozzunk nagyméretű tobozokat egy tálba, így hordozható, elegáns dekorációt készítve.
– Fektessünk az étkezőasztalra egy élénkpiros vagy zöld futót és helyezzünk el rajta különböző méretű tobozokat és gyertyákat.
– Hajtogassunk háromszöget a szalvétákból, helyezzünk egyet minden tányér közepére, majd tegyünk egy tobozt a szalvétákra.
– Tegyünk egy hosszúkás gyertyát egy kisebb müzlis tálkába, majd rakjuk körbe tobozokkal, így a gyertya garantáltan nem fog eldőlni.
– Lefújhatjuk a tobozokat arany vagy ezüstszínű spray-vel, de kisebb tobozokból készíthetünk füzért is.

2. A meghitt világításért…

– Tegyünk átlátszó üveg búrába egy nagyobb gyertyát, ami lehetőleg karácsonyi aromában illatozzék. – A különböző méretű, vastagságú gyertyák gyönyörű látványt nyújtanak az ünnepi asztalnál.
– Az üvegvázát megtölthetjük vízzel és tehetünk bele lebegő gyertyákat is.


– A koszorúkról sem szabad megfeledkeznünk, ezt is érdemes saját kezűleg elkészíteni.
– Ha szeretjük a különlegességeket, nem fontos koszorú alakba rendezni a fenyő zöldet, kitalálhatunk más formákat is.

3. Bogyók, rönkök…

– Készítsünk hosszantartó díszt fenyőágakból és csipkebogyóból, lilabogyóból, hóbogyóból vagy magyalból.


– Kisebb farönkökből készíthetünk ültető kártyatartót, méghozzá úgy, hogy egy pár centiméteres, egyenes rönköt bevágunk 0,5 cm mélyen, ami aztán megtartja a kártyát.

4. Gyertyasor

– Egy fa dobozkában, hosszúkás ládikában is elhelyezhetünk pár gyertyát, egyszerre meggyújtva egészen gyönyörű látványt biztosítanak. A gyertyák közé tehetünk tobozokat, csipkebogyót, makkokat.

5. Ajándék csomagolás

– Csomagoláskor nem kell mindig a díszes, csillogó és méregdrága papírok, masnik mellett döntenünk. Idén csomagoljuk szolid krepp papírba az ajándékot, amit egy pár szál raffiával pont elég, ha átkötözünk.

www.ehow.com

There are currently no comments.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.