Az értelem, a cél, az elégedettség és a boldogság életünk elengedhetetlen alkotóelemei. Néha úgy tűnhet, ezekből nem teremthet magának többet az ember annál, mint amennyi megadatott számára. Szenvedünk a jövő bizonytalanságától és fogalmunk sincs, milyen célokért küzdünk nap, mint nap.

Erre a kérdésre én sem tudok választ adni. Nem is akarok. Inkább meg szeretnélek ismertetni hét egyszerű módszerrel, melyekkel a testedet, az elmédet és a lelkedet ápolhatod.
Ugyanis minél jobban érzed magad fizikailag és szellemileg, annál inkább képes vagy követni a megérzéseidet és rálelni valódi céljaidra.

1. Igyál vizet.

Elég banálisan hangzik, ugye? Mégis a legtöbb ember nem iszik elegendő mennyiségű vizet, s ha iszik, sem megfelelő minőségű folyadékkal táplálja a szervezetét. Íme, egy kis összeállítás a vízivás fontosságáról, az ajánlott napi mennyiségről és néhány kiegészítő információról:

Kilenc érv a vízfogyasztás mellett

2. Kerüld a cukrot.

Cukrot szinte minden termékben találhatunk, ami csomagolásban érkezik az üzletekbe. Ha mégsem tartalmaz cukrot, akkor olyan adalékanyagokkal és édesítőkkel van tele, mint az aszpartám, a szukralóz, az aceszulfám K, stb. Ezek az anyagok gondolom senkiben sem a természetesség érzetét keltik.

A legjobb módszer, hogy elkerüld a cukrot, az, ha organikus húst, gyümölcsöt, zöldséget és magvakat fogyasztasz.

Próbáld ki, hogy egy hétig nem eszel előre elkészített vagy félkész termékeket, garantálom, hogy észre fogod venni a különbséget.

Viszlát, fáradtság! 22 energetizáló tipp – 1.rész

3. Glutén intolerancia?

A glutén általában megtalálható a lisztben, s bár sokaknak teljesen kerülni kellene a gluténfogyasztást, mégsem veszik komolyan a problémát.

Hogy mi a megoldás?

Ahhoz, hogy a szervezetbe bevitt glutént minimálisra csökkentsd, kerüld a késztermékeket, kenyereket, gabonaféléket, burgonyát, lisztet és tésztát. Meglátod, mennyivel energikusabb leszel, és mennyivel jobban fogsz aludni.

4. Testedzés.

Én személy szerint imádok lemenni az edzőterembe és jól megdolgoztatni az izmaimat, de sokszor nincs rá időm. Gondolom, ismerős a probléma.
Nem szabad az elfoglaltságunk miatt teljesen lemondani a testmozgásról. Egy-két felülés, fekvőtámasz, lábemelés nem vesz sok időt igénybe, mégis átmozgatja az egész testünket.

Tippek az otthoni edzéshez: Hogyan légy olyan erős, mint Bruce Lee – anélkül, hogy edzőterembe járnál?

5. Lélegezz.

Bár levegő és lélegzés nélkül nem élnénk, mégis, sokan megfeledkezünk a valódi, egész testünket átható lélegzetvételekről. A minket körülvevő, kaotikus világban nem tulajdonítunk neki komolyabb jelentőséget, pedig egyszerű meditációval csökkenthetjük a bennünk munkáló stresszt és növelhetjük boldogságérzetünket.
Semmit nem ártasz vele magadnak, ha egy óráig nem foglalkozol semmivel, csak létezel.

Viszlát, fáradtság! 22 energetizáló tipp – 2.rész

6. Szocializálódj.

Mire vágyik az ember, ha rosszul érzi magát? Társaságra, megértő emberekre, akikkel megbeszélheti és megoldhatja problémáit. Nem éri meg az életet egyedül leélni, mindannyian emberek és társas lények vagyunk. Jót tesz a lelkünknek, ha tartozhatunk valahová.

Hogyan gazdagítsuk kapcsolatainkat?

7. Engedj ki.

Aggódunk, félünk, halálra rémítjük magunkat.

Lehet, hogy a szobatársad, a szomszédod, a férjed, a gyereked vagy egy tévében látott hír miatt leszel ideges. A lényeg, hogy a nap végére az idegrendszered teljesen kimerül és azokkal sem tudsz kedves lenni, akik pedig megérdemelnék.

Mindenkinek vannak problémái, s ha eggyel megbirkóztunk, azonnal jön a másik. Így működik az agyunk. Megoldandó problémákra van szüksége. Ha nincsenek gondok, majd csinál magának.

Sokkal egyszerűbb, ha hagyjuk a dolgokat a maguk útján haladni. Lélegezz mélyeket és vedd észre, hogy nem kell annak a zavaros világnak a részese lenned, amit az elméd és a környezeted próbál köréd teremteni.

Hogyan maradj nyugodt a legnehezebb pillanatokban?

Dumb Little Man